De band tussen architecte Sandra Schepens en Bouw-iD gaat al een decennium over rozen. Samen realiseerden we bijna een dozijn residentiële woningen. Op ons verzoek creëerde zij nu ook het ontwerp voor onze nieuwste ontwikkeling in het landelijke Gavere. Een kolfje naar haar hand.

“Mijn favoriete materialen? Traditionele dakpannen, hout, kalei, dat soort dingen”, vertelt Sandra. “Materialen die al een patina hebben of het nog zullen krijgen. Karakter zit voor mij vooral in de imperfectie van die typisch landelijke materialen. Dat idee gaat wat teloor. Het moet niet altijd strak-strak zijn.”
DSCF8993

Met Bureau Schepens legt Sandra zich al meer dan een kwarteeuw toe op landelijke totaalprojecten. Dat doet ze in tandem met interieurvormgeefster Maxime D'Hondt. Samen gaan ze steeds op zoek naar een vloeiende interactie tussen de architectuur van de woning, het interieur en de omgeving.

“Sandra heeft die landelijke stijl perfect in de vingers”, zegt Thibault. “Het is geen toeval dat we al jaren samenwerken. Je hebt het of je hebt het niet. En ook de manier waarop we samenwerken is een verademing. We begrijpen elkaar goed, en dat vertaalt zich altijd in de kwaliteit van het eindresultaat.”
Image4
“Als koper geniet je van een sleutel-op-de-deur-ervaring”, vertelt Thibault. “Met de vrijheid om de woning volledig naar wens in te richten, binnen een ruim budget. Van de vloeren tot de keukentoestellen of badkamermeubelen. Ook alle verhardingen, van terras tot oprit, zijn inbegrepen in de basisakte.”
Image10

Op maat maar toch betaalbaar

Dit soon-to-be ontwikkelingsproject bestaat uit zes gezellige woningen, met een knipoog naar de eigenheid van de streek en haar typisch landelijke bouwstijl. Een buitenkans voor koppels of jonge gezinnen om zonder bouwzorgen hun woondroom te realiseren, voor een realistische prijs.

Centraal op de verkaveling ligt een gedeelde bloemenweide, waar alle bewoners van het zonnetje kunnen genieten en de kinderen kunnen spelen in een veilige omgeving. Het perceel grenst aan een wandelpad en komt uit op enkele prachtige fietsroutes in het meanderende Gaverse landschap.

Image3
“Zelfs oude materialen worden gerecupereerd”, aldus Sandra. “De rijsporen rondom het perceel worden aangelegd met de kasseien van de huidige oprit. De authentieke Boomse dakpannen, eigen aan de streek, worden hergebruikt bovenop de bergruimtes. Het project gaat zo maximaal op in de omgeving.”
Image2

Terug naar de sfeer van weleer

Op de toekomstige bouwsite stond tot voor kort een oude hoeve. De gemeente zag er nauwlettend op toe dat het karakter van de site bewaard bleef in het ontwerp. Daar komen dan ook heel wat authentieke elementen in terug: van de brandgevels tot het Boomse pannendak, de boog of de doorrit.

Image7

Een persoonlijke architectuur

“Bij elk creatief ontwerp is er wel een spanningsveld tussen de artistieke vrijheid van de architect en de budgettaire realiteit van het project. Het moet tenslotte betaalbaar blijven. Wel zitten er heel wat persoonlijke toetsen in het finale ontwerp, van de materialen tot de blokramen of de schuine steentjes.”

“In elke woning steek je een stukje van je ziel”, bekent Sandra. “Als sommige bepalende details later verloren gaan, kan dat pijn doen. Om den duur bouwt iedereen hetzelfde huis. Het karakter verdwijnt, en dat wil ik net vermijden. Bouw-ID en ik hebben hetzelfde doel. Daardoor raken we er altijd snel uit.”

Een functionele woningindeling

De indeling van de woning biedt een antwoord op de hedendaagse behoeften van singles, koppels of gezinnen. U geniet onmiddellijk van een volledig afgewerkte gezinswoning met drie slaapkamers, een in elkaar vloeiende woonkamer en keuken, een vestiaire, apart toilet, badkamer en berging.

Elke woning beschikt over een eigen tuinberging, samen ondergebracht in één gebouw. De ideale plek om fietsen of ander materiaal veilig weg te stoppen. Ook aan Koning Auto is gedacht, met een carport voor één of twee personenwagens. Daarnaast is ook een garage voor twee wagens mogelijk.

Image9

Een bijna-energieneutrale woning

Ook op het vlak van duurzaamheid vinken deze woningen alle vakjes aan. Maximale energiebesparing was het uitgangspunt. Met een E-peil tussen 25 en 28, kunnen we spreken van Bijna-Energie-Neutrale woningen. Met drie extra zonnepanelen is het mogelijk om zelf een E-peil van 20 te halen.

Bovenop een energiebesparende zonne-installatie, zijn de woningen standaard uitgerust met vloerverwarming en -koeling, een warmtepomp, 14 centimeter hoogwaardige muurisolatie en isolerende ramen. Elke woning beschikt over een aparte regenput voor sanitair water en de buitenkraantjes.

Image9
Image8

Een ideale ligging vlakbij alles

Wie hier komt wonen, geniet elke dag dag van de rust van de Gaverse natuur, op amper een steenworp van een grote supermarkt, buurtwinkels, tal van charmante cafés en restaurants én een gezellig marktplein. Dat krijgt momenteel een nieuw leven met veel bomen, bankjes en organisch groen.

Kortom, in Gavere vindt u alles wat u van een moderne gemeente verwacht. Niet ver van de site wordt een nieuwe speeltuin en sporthal gebouwd. Ander pluspunt is de vlotte bereikbaarheid. Vlakbij de verkaveling ligt de verbindingsweg met de N60. Zo staat u op nog geen 20 minuten in Gent.

Topkwaliteit met oog voor detail

“De meeste van onze projecten zijn hoogkwalitatieve villa’s”, vertelt Thibault. “Elk jaar doen we slechts een tweetal ontwikkelingsprojecten. Die kwaliteit proberen we resoluut door te trekken. De lat ligt hoog, want dat is nu eenmaal onze identiteit. Op die manier willen we ons onderscheiden van anderen.”

“Precies daarom hou ik zoveel van onze samenwerking, die voor mij nog lang mag duren”, vult Sandra aan. “Het eindresultaat is altijd perfect afgewerkt en met een scherp oog voor detail. Van de funderingsaanzetten en dichtingen tot de dorpels, het metselwerk of de detailleringen. En dat mag gezegd worden.”

Interesse in dit nieuwbouwproject?

Van singles tot jonge gezinnen of koppels op rust: deze zes stijlvolle woningen zijn er voor iedereen die houdt van rust en groen. Ook interesse in een energiezuinige en betaalbare nieuwbouwwoning? Of hebt u een andere vraag over dit project? Neem dan vrijblijvend contact op met ons verkoopteam.

Stuur ons een bericht