Monbi Americapad L2 A6060 LR
"Samenwerken met Bouw-iD verloopt zonder stress. Een plezier om zo te bouwen, voor iedereen.”
Monbi Americapad L2 A5978

Vlakbij de charmante wijk Oud-Zoute in Knokke-Heist, trekt een bijzondere vakantiewoning alle ogen naar zich toe. Het nieuwste project van Bouw-iD valt op door haar moderne architectuur, maar smelt tegelijk wonderwel samen met de typische bouwstijl van de woningen in de buurt. Architect Hans-Christian Demyttenaere leidt u binnen in dit compacte maar grootse project.

Monbi Americapad L2 A6170
Monbi Americapad L2 A6202

Tijdloze meerwaarde

Net als Bouw-iD, wil Hans-Christian Demyttenaere als architect vooral meerwaarde creëren. Tijdloze architectuur is zijn handelsmerk. Ook deze exclusieve vakantiewoning in Knokke-Heist straalt een tijdloze klasse uit. Een hedendaags ontwerp ontmoet er de authentieke architectuur van het Zoute.

Brede raampartijen aan de voor- en achterzijde brengen een overvloed aan natuurlijk licht binnen. Centraal in de woning zorgt een glazen lichtput voor zenitale lichtinval op elke verdieping. Heel speciaal is dat de lichtput ook dienst doet als lift. “De eigenaar hoeft zo geen trappen te doen, en ik was blij met het extra zonlicht middenin de woning”, bekent de architect.

Monbi Vellare L2 A6218
Monbi Americapad L2 A5972 LR

Zonovergoten dakterras

Typisch aan de cottage-architectuur van de huizen in de omgeving, zijn de authentieke topgeveltjes. Zo ontstond het idee voor een dakvlak met dezelfde vorm. Niet met dakpannen, maar met een elegante metalen structuur. Daaronder vind je een adembenemend terras met het aura van een moderne dakkapel. De rust en de zon dalen er op je neer.

Monbi Americapad L2 A6107 LR
Monbi Americapad L2 A6118

Leefruimte bovenaan

Ook de leefruimte ligt op de bovenste verdieping. Binnen en buiten lopen zo naadloos over in elkaar. Toch is dat niet de enige reden: “Vanuit de leefruimte geniet je van een prachtig uitzicht op de groene omgeving en de villa’s van het Zoute”, vertelt architect Demyttenaere. “En door hogere plafonds te creëren, kon ik een nog ruimtelijker gevoel oproepen.”

Monbi Americapad L2 A5996
Monbi Americapad L2 A6048

Majestueus in bad

Net achter de master bedroom ligt een luxueuze badkamer. Door de gesloten bebouwing komt er in principe geen natuurlijk licht binnen. Daar vond Demyttenaere een even esthetische als praktische oplossing voor: een glazen wand met de slaapkamer zorgt ervoor dat je vanuit bad languit kan genieten van natuurlijk licht én een uitzicht op de omgeving.

Monbi Americapad L2 A6052 LR
Monbi Americapad L2 A6091 LR

Diepte accentueren

Bij de afwerking van deze compacte vakantiewoning stonden eenvoud en lichte kleuren helemaal bovenaan de checklist. Demyttenaere wilde de ruimtes zo veel mogelijk in elkaar laten overvloeien om zo de 25 meter diepte van de woning te accentueren. “Ook ligt overal dezelfde lichte vloer, wat een extra gevoel van ruimte geeft. Glazen binnendeuren en wanden versterken dit effect nog.”

Monbi Americapad L2 A6060 LR
Monbi Americapad L2 A6144 LR

Lichte, natuurlijke materialen

Voor de afwerking van de badkamer en de keuken werd op aanraden van de architect gekozen voor geraffineerd Travertin-marmer. De tinten van deze karaktervolle natuursteen matchen perfect met het lichte, door de zee geïnspireerde kleurenpalet van de woning en het meubilair. Het elegant zwarte kraanwerk zorgt dan weer voor een mooi contrast.

Monbi Americapad L2 A5960 LR

Elegante inkomhal

Naar beneden dan. De woning heeft twee hoofdingangen, waarvan eentje mét garage. Handig, want de eigenaar is verzot op snelle wagens. Het idee om de inkomhal en de garage te combineren, vond hij dan ook een prima plan. Het eindresultaat is een strakke en elegante inkomruimte, met ook hier veel natuurlijke lichtinval via de glazen binnenlift.

Wie aan de zee denkt, denkt meteen aan zorgeloze rust. Dat gevoel stond ook centraal tijdens het bouwproces.
Monbi Americapad L2 A6194 LR
Monbi Americapad L2 A6184 LR

Privacy voor de kinderen

Achteraan op het gelijkvloers bevindt zich een ontspanningsruimte voor de kinderen. De ruimte werd ingericht als slaapkamer, maar heeft daarnaast ook een eigen luxueuze badkamer, toilet en keuken. Ideaal om te ontspannen na een dagje op het strand, languit in de zetel te Netflixen, of om een gezellig feestje te bouwen met vrienden.

Renoveren zonder zorgen

De samenwerking met Bouw-iD verliep erg vlot. “Een bijzonder betrouwbare bouwpartner”, stipt Demyttenaere aan. “We werken al lang samen en kennen de kwaliteit van hun werk heel goed. Ze hebben alles onder controle en denken in oplossingen. Nooit voelen we stress wanneer we samen een project uitvoeren. Een plezier om zo te bouwen, voor iedereen.”

Kom praten over uw project

Een geslaagd project, een gelukkige eigenaar en een tevreden architect. Dat is bouwen of renoveren met Bouw-iD. Hebt u zelf interesse in een luxueuze vakantiewoning aan de Belgische kust, of droomt u van een ander bouwproject? Wij zijn er voor u. Deel uw ideeën met ons tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Stuur ons een bericht.

Monbi Americapad L2 A6120 LR

Architect: Hans-Christian Demyttenaere
Fotografie: Monbi