We hebben een mooie dialoog kunnen creëren tussen de omgeving en het bouwwerk zelf. Als je de architectuur naar de buitenomgeving kan doortrekken, kan je zorgen voor een ultieme beleving van de architectuur.

Dit project was de renovatie van een 19e-eeuwse hoeve. De schuur die ingeschreven staat op de Inventaris van het Bouwkundig Erfgoed had een prachtige bakstenen- en balkenstructuur, en typerende deuropeningen die we moesten behouden. De opdrachtgever verkoos de schuur boven de bestaande woning om er zich te vestigen omwille van de authentieke vormgeving van het gebouw. Het resultaat is het concept van een barn-house geworden. We hebben een mooie dialoog kunnen creëren tussen de omgeving en het bouwwerk zelf. Als je de architectuur naar de buitenomgeving kan doortrekken, kan je zorgen voor een ultieme beleving van de architectuur.

Bouw id rollegem webfotografie 20 Bouw id rollegem webfotografie 42 Bouw id rollegem webfotografie 26 Bouw id rollegem webfotografie 61 Bouw id rollegem webfotografie 67 Bouw id rollegem webfotografie 70 Bouw id rollegem webfotografie 126 Bouw id rollegem webfotografie 138 Bouw id rollegem webfotografie 128 Bouw id rollegem webfotografie 131 Bouw id rollegem webfotografie 77 DSCF1684 Bouw id rollegem webfotografie 87 Bouw id rollegem webfotografie 3 Bouw id rollegem webfotografie 173 Bouw id rollegem webfotografie 167 Bouw id rollegem webfotografie 152

Lees het verhaal van de architect

Dries Bonamie