Thinkstockphotos 849492944

Esthetisch én energiezuinig

Ook wie een luxevilla bouwt, wil een energiezuinig huis. Niet alleen om financiële redenen, maar uit respect voor het milieu. Ook bij onze klanten is er steeds meer vraag naar een woning die niet enkel voldoet aan alle normen, maar ze nog overtreft.

Een riante villa staat al lang niet meer garant voor een hoge energiefactuur. Bouw-iD heeft drie decennia ervaring met het bouwen van klassevilla’s en bewijst elke dag dat energiezuinig bouwen kan zonder in te boeten aan stijl of esthetiek.

Ook wie een groot budget heeft, wil dit zo goed mogelijk besteden. Daarom houden we voortdurend de vinger aan de pols. Nieuwe technieken worden altijd eerst grondig bestudeerd. Hoeveel energie kunnen we besparen en welke kostprijs staat daar tegenover?

Ons doel is niet om een passiefwoning of energieneutrale woning te bouwen, wel om u als bewoner zo goed mogelijk te helpen om uw comfort te verhogen, gezonder te wonen en tegelijk uw energieverbruik in te dijken. Op die manier heeft u uw investering snel terugverdiend.

Werkwijze 3
Tuce 220991 Unsplash

Welke ingrepen voeren we uit?

Eerst en vooral een optimale isolatie van muren, dak en vloer. Ramen worden voorzien van hoogrendementsglas. We plaatsen ook een ventilatiesysteem, of een geothermische warmtepomp in combinatie met vloerverwarming. Uiteraard voeren we ook een luchtdichtheidstest uit.

Waarom een geothermische warmtepomp? Een warmtepomp dient om energie en warmte aan de grond te onttrekken, of net om koelte uit de grond te gebruiken om de temperatuur van de vloer te doen zakken naar ongeveer 20°, waardoor de omgevingstemperatuur ook verlaagt.

Door in de ontwerpfase rekening te houden met de oriëntatie van de woonfuncties, de oververhittingsfactor, de compactheid, enz., kan je het comfort gevoelig doen stijgen en het energieverbruik doen dalen.

Bouw-iD heeft verschillende experts in huis die u over elk van deze maatregelen met vakkennis adviseren.

Uitgebreide informatie van het Vlaams Energieagentschap (VEA) over deze materie vindt u op energiesparen.be.

Wat zijn de voordelen?

 • Uw woningwaarde stijgt. Een energieprestatiecertificaat doet de verkoop- en verhuurwaarde van uw woning sterk stijgen.
 • U bespaart kosten. Met het geld dat u bespaart, verdient u uw energie-investering al in enkele jaren terug.
 • U ontvangt subsidies. De overheid stimuleert energiezuinig bouwen met verschillende tegemoetkomingen. Denk aan:
  • een vermindering op uw personenbelasting voor bepaalde energiebesparende investeringen;
  • een vermindering van de onroerende voorheffing;
  • een gratis verzekering gewaarborgd wonen (als u uw hypothecaire lening niet kunt afbetalen door onvrijwillige werkloosheid of arbeidsongeschiktheid);
  • en een premie van uw netbeheerder.
 • U woont gezonder. Een lage-energiewoning met een goede ventilatie is comfortabeler en gezonder om in te wonen voor u en uw gezin.
 • U spaart het milieu. Als we voor onze kinderen en kleinkinderen een betere en gezondere wereld wensen, dan moeten we nu zorgvuldiger omgaan met het milieu.
Thinkstockphotos 921506886